Zabawa sylwestrowa w Szczecinie

Samodzielne przygotowanie imprezy wigilijnej w firmie nie jest proste. Niemniej jednak załóżmy, że firma ma swoje zaplecze gastronomiczne i możliwe jest przygotowanie wigilii w siedzibie firmy. Zobacz, co Szczecin wigilia firmowa musi posiadać w menu.



Oczywiście na takiej firmowej wigilii rzadko przestrzega się tych standardowych 12 potraw i jest ich mniej, a do tego nie wszystkie są takie typowo wigilijne. Spróbujmy natomiast przygotować menu pół na pół, pół wigilijne, pół imprezowe, niemniej jednak postne. Pierwszym i najważniejszym daniem powinien być tutaj karp w galarecie. Można go również przygotować pieczonego, grillowanego albo smażonego, ale trzeba pamiętać, że na takich krótkich przyjęciach im więcej potraw zimnych, tym całkiem dobrze. Innymi przystawkami mogą być: warzywna sałatka z majonezem, jakieś śledzie i tutaj pomysł jest dowolny, warzywa np. w formie pieczonych z dipami, koreczki i coś z grzybami - np. rolada warzywno-grzybowa. Szczecin wigilia firmowa z ciepłych dań może posiadać barszcz czerwony z uszkami, zupę rybną lub przykładowo. zupę grzybową bądź również krem grzybowy z grzankami. Innymi ciepłymi daniami mogą być kluski z makiem, groch z kapustą, faszerowany łosoś i jakieś danie jednogarnkowe. Szczecin wigilia firmowa musi być również wyposażona w opłatek, soki oraz ciepłe napoje - kawę i herbatę w przynajmniej dwóch rodzajach. Rozpuszczalną , a dodatkowo prawdziwą i herbatę przykładowo. czarną i zieloną. Warto też pamiętać o słodkościach - o serniku tradycyjnym, makowcu i owocach , a oprócz tego słodyczach. Taka wigilia na pewno będzie bardzo udana.
Więcej informacji na stronie: Impreza sylwestrowa w Szczecinie.